Wat doen wij

Cursussen

Onze cursussen worden drie keer per jaar gegeven. Elke cursus bestaat uit tien lessen van 1 uur. De tiende les is tevens het examen, dat wordt afgenomen door externe examinatoren. Er kan op verschillende niveaus worden getraind: van puppycursus en jongehondencursus, via beginners- en gevorderdencursussen tot en met een Gedrag- & Gehoorzaamheidscursus.

De puppycursussen worden afgesloten met een examen, maar zakken voor dit examen doet een puppy of jonge hond eigenlijk nooit. Doorstromen naar de beginnerscursus is dus altijd mogelijk. Soms wordt echter door de instructeur geadviseerd om bijvoorbeeld nogmaals een jongehondencursus te doorlopen, omdat sommige honden geestelijk of lichamelijk nog onvoldoende ontwikkeld zijn om door te stromen naar de gehoorzaamheidscursussen. Alle andere cursussen worden afgesloten met een examen voordat de hond mag doorstromen naar het volgende niveau.
Alle gehoorzaamheidscursussen worden gegeven op zaterdagochtend.

Instructie

Daarnaast hebben wij ook de speciale doggy-funcursus. Bijvoorbeeld voor honden en bazen die alle cursussen al hebben doorlopen, maar toch willen blijven trainen.
Ook is het mogelijk om bij Hondenvereniging Elburg behendigheidstrainingen te volgen. Onervaren combinaties kunnen eerst een kennismakingscursus van tien lessen volgen. Daarna wordt er afhankelijk van het ervaringsniveau doorgetraind. De trainingen worden gegeven op maandag- en donderdagavond.

Instructie

De lessen worden gegeven door enthousiaste instructeurs, waarbij een aantal instructeurs zich gespecialiseerd heeft om bijvoorbeeld behendigheidslessen te geven. De meeste cursussen worden gegeven door twee instructeurs. Hierdoor krijgen alle cursisten voldoende aandacht en is er ruimte voor individuele begeleiding.
In principe wordt er getraind met een normale halsband op basis van beloning.
Wanneer de instructeur het nodig vindt om gebruik te maken van een slipketting zal dit in overleg met de cursist op de juiste, diervriendelijke manier worden getraind.