Meer over de instructeurs

Baukje van der Zwaag

Mijn naam is Baukje van der Zwaag. Samen met Johan Schuurman woon ik met een aantal honden in Zalk. Het aantal van onze honden varieerde nog weleens in de afgelopen tijd. Op onze topdagen hadden we 8 Ierse Wolfshonden en een Oud Duitse herdershond rondlopen. Nu wonen er vijf Oud Duitse herdershonden en een jonge Ierse Wolfshond bij ons. Onze twee paarden komen in de winter altijd in de schuur met stallen overwinteren. Kortom, we hebben wel iets met dieren.

Sinds 2005 (vermoed ik) mag ik als vrijwilliger les geven aan bazen met (jonge) honden. Ik beleef hier veel plezier aan om samen met de bazen uit te vinden wat werkt en wat niet werkt in de opvoeding  en gehoorzaamheid van de hond. Vaak noem ik dat ‘experimenten’: het uitvinden hoeft niet altijd te leiden naar een succesvolle actie. Het ontdekken van de baas wat hij of zij doet en het effect op de hond is al een mooi leermoment voor beiden. Met het ontdekken streef ik uiteraard met de cursisten om een succesvol examen af te leggen zodat er weer een stapje hoger (en harder) getraind kan worden.

Mijn achtergrond kent een diversiteit in opleidingen en werkzaamheden. Momenteel ben ik teamcoach bij een grote overheidsorganisatie en begeleid ik teams in het samenwerken en veranderingen in het werk. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn honden en paarden, ben ik coach met paarden en doe ik veel voor een vereniging voor collega’s met een beroepsziekte en/of dienstongevallen.

 

Bé Heijes

In 1995 ben ik lid geworden van de hondenvereniging. Na de gehoorzaamheid cursussen ben ik in 1996 met behendigheid begonnen. In dat zelfde jaar ben ik opgeleid als instructeur en heb ik behendigheid gegeven. Sinds Januari 2019 ben ik weer begonnen als instructeur gehoorzaamheid bij de hondenvereniging Elburg. Ik heb bij verschillende verenigingen behendigheid lessen gegeven. Tegenwoordig geef ik bij Bem Vindo (IJsselmuiden) behendigheid lessen. Vanaf 1995 hebben wij nu onze vijfde hond. Een enthousiaste en pittige Mechelse Herder. Met hem doe ik regelmatig speuren in de bossen bij Putten.

Tel 06-51620025

 

Ellen KeijzerEllen Keijzer

Er is mij gevraagd wat over mezelf te vertellen… bij deze.
Mijn naam is Ellen Keijzer. Ik ben al meer dan 22 jaar met de hondenvereniging verbonden als cursist en vrijwilliger maar nu dus ook als (bijna) instructeur. Sinds een paar weken hebben we weer een puppy, Essie, ik loop nu dus ook zelf weer de gehoorzaamheidscursus.
Er is in de loop der jaren wel wat veranderd in het aanbieden van de trainingen, dat probeer ik nu dus onder de knie te krijgen. De laatste jaren heb ik alleen behendigheid en doggyfun gedaan met onze vorige hond, Sara.
Een hele uitdaging maar juist omdat ik nu als cursist en als instructeur aan de slag ga, erg leuk om beide kanten te ervaren.

Tel 0525-681094

Erik van Ringelesteijn

Hallo allemaal, Erik is de naam.
Ja, we nemen een hond, dat waren de woorden die thuis voor veel plezier en vreugde hebben gezorgd. Vanaf dat moment, in 2011, zijn wij de trotse bezitter van onze viervoeter Pip.
Deze lieve dame bezorgt ons een hoop plezier en is een lekker speelmaatje voor mij op de HVE.
Na de gehoorzaamheidstrainingen die ik begon bij onze club in 2012, was mijn wens lekker actief bezig te zijn met Pip.  Behendigheid was het  sleutelwoord, na wat jaartjes aan de trainingen te hebben deelgenomen, is mij door Liesbeth gevraagd om zelf ook de trainingen te gaan verzorgen. Dit doe ik sinds de zomer 2018 in samenwerking met Klaas & Liesbeth met veel  plezier op de maandagavond samen met Pip.

Tel 06-48616303

 

Gerriëtte SchuurGerriette Schuur

Ik ben Gerriëtte Schuur en nu elf jaar actief bij de vereniging. Eerst als cursist en daarna als instructeur.
De laatste vier jaar verzorg ik ook de ledenadministratie. In het dagelijkse leven heb ik al 26 jaar een hondentrimsalon.
Mijn drie Engelse Cockers Spaniëls staan dan ook geregeld op tafel. 
De kennis en ervaring die ik opdoe in de trimsalon en op het veld kan ik goed combineren.

 

Jacolien WithaarJacolien Withaar

Ik ben Jacolien Withaar, moeder van 2 kleine kinderen en 1 groot kind. Heb al sinds kind honden, vanaf mijn 21ste heb ik steeds Friese stabij’s gehad met af en toe een kruising, herplaatser of asielhond erbij.
Op dit moment ben ik de trotse eigenaar van Boyd flatcoated retriever 3 jaar, Jinte herplaatser friese stabij van bijna 7 jaar en Femke friese stabij van 10 maanden.

Tel 0546-566229

 

Joke AlveringhJoke Alveringh

Ik ben Joke Alveringh en ik woon in Dronten. Op de foto sta ik met mijn hond Rauwf.
Ik geef al jaren met heel veel plezier les bij de Hondenvereniging Elburg. Mijn doel is natuurlijk om je samen met je hond naar het examen toe te laten werken. Maar wat ik nog belangrijker vind, is om de band tussen baas en hond te verstevigen. Dat kan door steeds meer van de hondentaal te leren kennen.
Het steeds beter kunnen ‘lezen’ van het gedrag van de hond geeft mij iedere keer weer veel plezier.

Tel 0321-380343

 

Johann Breukelman

Mijn naam is Johann Breukelman en al 25 jaar Instructeur bij de Hondenvereniging Elburg. Op dit moment ook in de rol van Voorzitter. Ik ben getrouwd en wij hebben samen drie kinderen, twee kleinkinderen en niet onbelangrijk twee honden, een Friese Stabij (Tjibbe) en een Duitse Herder (Kaya).
Ik daag u uit bij ons te komen trainen om uw hond te leren lezen en begrijpen. Wij leveren enthousiaste Instructeurs en faciliteiten.

Tel 0525-685989

 

Liesbeth VermeulenLiesbeth Vermeulen

Ik ben al ruim 20 jaar actief in de hondensport bij de HVE. Mijn passie is om cursisten zoveel als mogelijk hun hond te leren begrijpen, zodat er een goede band tussen hen kan ontstaan. Dat doe ik het liefst tijdens de puppycursus. Maar ook het geven van behendigheidslessen doe ik met veel plezier. Ik vind het heerlijk om te zien wat mijn Mechelse herder Tessa presteert in een parcours. Verder is onze schapen drijvende Working Kelpie Ozzy een genot om mee te werken.

Tel 0525-681810

Martin DutrieuxMartin Dutrieux

Mijn naam is Martin Dutrieux en ook mij is gevraagd iets over mezelf te vertellen.

Ben sinds 1994 verbonden met de Hondenvereniging Elburg. In eerste instantie als cursist en door toedoen van Joke later als instructeur. En dat was in 1996, voor zo ver ik me kan herinneren. Ben er even uit geweest omdat ik voor mijn beroep een tijdje in het buitenland werkzaam was. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ben sinds 2014 weer als actief instructeur aanwezig bij de hondenvereniging. In de loop der jaren is veel verandert in de manier van lesgeven aan de cursisten met hun honden. Het blijft boeiend om te zien hoe cursisten en hun honden qua karakters samenkomen. Een koppel vormen en op zo’n manier elkaar leren begrijpen.

Een hond heb je niet voor heel even, maar een maatje voor zijn/haar hele leven. En om dat te zien gebeuren is een van de mooiste dingen voor een instructeur.

Ik hoop u en uw hond te zien op de hondenvereniging.

Tel 0525-662152

 

Ruud van RossumRuud van Rossum

Mijn naam is Ruud van Rossum.
Met onze vorige honden verschillende cursussen doorlopen en sinds 2012 instructeur bij de HVE. Vooral leuk en positief met uw hond leren omgaan staat voor mij bovenaan. Samen met onze Border Collie, Lola, doe ik op dit moment Behendigheid bij de HVE.

Tel 0525-684016